Restaurant in de Stadspoort

Diner in Restaurant in de Stadspoort

In de 15e eeuw was dit één van de drie hoofdingangen van Amsterdam. Centraal gelegen op de Nieuwmarkt is dit gebouw later gebruikt als waag, als gildenhuis van o.a. de metselaars, als snijkamer van de chirurgijns (zie de anatomische lessen van Rembrandt), als brandweerkazerne en als historisch museum.

Het interieur is sfeervol verlicht met meer dan 120 kaarsen. Er zijn verschillende zalen. Locatie geschikt voor bedrijfsuitjes die op sjiek willen. Al onze Amsterdamse excursies spelen zich af in deze buurt.

Menu

Diner: Menu – € 44  pp

 

Voorgerechten
Huisgerookte wilde zalm met CaesarsaladeMoerkalf-paté met Amsterdams vet en Uyttewaal-zuursalade

Dagsoep (vegetarisch)

 

Hoofdgerechten
Gebakken runderlende (Blonde d’Aquitaine) met aardappel/wortelgratin, bloemkoolcrème en balsamico-jus

Heekfilet (MSC Zuid-Afrika) in pomodoriboter gebakken met aardappel/wortelgratin en gebakken Hollandse kropsla

Gebakken polenta (vegetarisch) met diverse groenten en een kaassaus van Bastiaanse blauw

 

Nagerecht
Zoete afsluiting met chocolademousse, een mini-chocoladecake en lavendelijs